Pentru piele

Dacă aveți tenul gras sau acnee severă, se recomandă să utilizați produse care să conţină peroxid de benzoil (2,5-10%) sau acid salicilic (0,5-2%). Este posibil să nu fie necesar ca aceste produse să fie folosite în fiecare zi, mai ales dacă se obține uscăciune/ deshidratare excesivă a pielii.

 • Utilizați ca bază de machiaj o cremă non-comedogenă, iar pentru curăţarea feţei un gel de spălare delicat şi hidratant sau soluție micelară pentru demachiat.
 • Curățarea sau demachierea tenului se face obligatoriu în fiecare seară.

 • Gelul de spălare se poate folosi pentru a curăţa fața o dată sau de două ori pe zi, cu apă rece sau călduță.
 • Nu utilizați dischete sau alte produse abrazive pentru splălarea cu gel, ci doar mâinile proaspăt spălate cu apă și săpun.
 • Gelul de spălare se clătește bine.
 • Rețineți că peroxidul de benzoil poate decolora prosoapele, lenjeria de pat, îmbrăcămintea, dacă acesta nu este îndepărtat bine de pe piele!
 • Folosiți apă rece sau călduță pentru a spăla fața. Nu folosiți apă caldă, deoarece acest lucru poate determina uscăciune suplimentară a pielii!
 • Aplicați cremă hidratantă în maxim 3 minute după spălarea feței, pentru a obţine un grad optim de hidratare.
 • Comedoanele (punctele negre, albe) și coșurile nu trebuie evacuate acasă! Este mult mai costisitor să tratăm rănile și cicatricele provocate de dumneavoastră prin escoriere, decât un tratament de îndepărtare a comedoanelor la cabinetul dermatologic.
 • După evoluția și vindecarea naturală a coșurilor pot rămâne semne și cicatrice adânci care pot fi ameliorate prin proceduri scumpe. Este mai ușor și ieftin să le prevenim! Este indicat să vă programați pentru un tratament dermato-cosmetic periodic pentru acnee la cabinete specializate, la dermatolog, la timp (înainte de formarea și eruperea coșurilor).
 • Dacă fața prezintă pete roșii sau coșuri inflamate, dimineața trebuie aplicat un ecran solar potrivit tipului de ten, pentru a preveni instalarea petelor maro și a evita neuniformitatea culorii pielii.

Pentru păr

În acnee, nu sunt necesare produse speciale pentru păr. Cu toate acestea, numeroase produse de îngrijire a părului – inclusiv şamponul, balsamul, spray-ul de păr, gelul de păr, masca – pot provoca acnee comedoniană în cazul în care acestea sunt expuse accidental la nivelul pielii feţei sau în cazul în care părul vine în contact direct frecvent cu pielea, coșurile și puroiul. O astfel de expunere va determina, de obicei, apariţia acneei pe frunte, pe părțile laterale ale feței sau la nivelul gâtului, umerilor în cazul unui păr lung. Produsele pentru păr care conţin uleiuri pentru a crea strălucire sau pentru hidratarea părului, predispun la acest tip de acne. Prin urmare, se recomandă folosirea acestor produse urmată de curățarea feței cu apă rece sau călduță.